Tárolószekrény rendrakás

Készleteinek rendben tartása nagyobb hatékonyságot eredményez

 1. Ossza ki a feladatot
  Ha az irodai tároló szekrény rendben tartása mindenki felelőssége, akkor senki sem fogja megtenni.
 2. Mérje meg
  Pontosan tudnia kell, hogy mennyi hely van a szekrényben. Ha egy kis szekrénye van, ahol egy polcon csak két irattálca fér el, akkor ne rendeljen oda hatot.
 3. Készítsen felmérést
  Kérdezze meg kollégáit, hogy megtudja, miket használnak valójában és miket nem.
 4. Ürítse ki
  Csak így tudja pontosan átnézni, hogy mik vannak raktáron. Túl kell esni az első alakalmon, utána már sokkal könnyebb lesz.
 5. Gondoljon a kollégáira
  Alacsonyabb alkalmazottak számára biztosítson egy széket vagy fellépőt, hogy hozzáférjenek a magasabb polcokhoz.
 6. Tegyen mindent láthatóvá
  Helyezze a tollakat és a ceruzákat átlátszó tárolókba. Ne hagyatkozzon csak a címkékre – az emberek inkább mindent gyorsan átnéznek, mint olvasnak.
 7. Maximalizálja a polcterületet
  Sok szekrényben csak néhány polc van, és hatalmas mennyiségű fel nem használt terület van köztük. Fúrjon fel több polcot, és szerezzen be fiókos és polcos tároló rendszereket, hogy a kisebb dolgokat ide tudja pakolni.
 8. Hozzon létre egy hierarchiát
  A leggyakrabban használt tárgyakat – például gemkapcsokat és tollakat – a szemmagasságba pakolja. Helyezze a kevésbé használt és a nehezebb tárgyakat az alsó polcokra.
 9. Hasonlót a hasonlóval
  Az irodai kiegészítőknek egy helyen kell lenniük, másik helyen a nyomtató papíroknak, és megint másik helyen az irodai kisgépeknek. Például az összes „rögzítő” dolgot összerendezheti, a ragasztókat, csomagolószalagokat stb. Ügyeljen arra, hogy logikusan pakoljon. A nyomtatópapírnak például a nyomtatópatronok mellett célszerű lennie.
 10. Tisztítsa meg félévente
  A tárolószekrény felelőlesének évente kétszer ütemeznie kell egy ismétlődő tisztítási feladatot annak érdekében, hogy kidobjon vagy újrahasznosítson bármit, amit nem használnak.

Webáruházunkban megrendelheti az összes terméket amire szüksége van az irodájában.