Hogyan készítik kiváló minőségű STAEDTLER ceruzákat?

staedtler ceruzákEllentétben azzal a hiedelemmel, hogy a ceruzabelek ólomból készülnek, ezt az anyagot azonban egyáltalán nem használják ennek a népszerű író- és rajzszerkezetnek az előállításához. Tehát milyen anyagból készülnek a ceruzák? Kiváló minőségű STAEDTLER ceruzák elkészítéséhez a következőket használják:

Grafit
Agyag
Víz
Az agyag kötőanyagként működik, az ólom helyett és ennek a formáját és erősségét adja, míg a grafit miatt lesz a jellegzetes ezüstös fekete színű.

A ceruza keménysége az agyag és grafit arányától függ:

Minél több agyag van a ceruzabélben, annál keményebb a ceruza.
Minél több grafit van a ceruzabélben, annál lágyabb és feketébb a végtermék.
Keverés után az anyagokat egy sablon alakjába préselik és megszárítják. Mivel ezen a ponton még mindig nagyon puha és hajlékony, a sütőben nagyon magas hőmérsékleten kell sütni. Végül a terméket egy viaszfürdőben impregnálják, hogy erős és ellenálló legyen a repedések ellen.

Miután megszáradt, azt egy védő faburkolatba helyezik. A ceruzát ezután több lépésben festik, végül élezik és csomagolják.

Grafitceruzákat használunk íráshoz, rajzoláshoz is, ha pedig iskoláskorú gyermekünk van, akkor nem lehet elég belőle otthonunkban. A grafitceruza rendkívül sokoldalú, jegyzeteléstől kezdve, akár egészen komoly művészi tevékenységig szinte bármire használható.

Az első ceruzakészítő üzemet Nürnbergben 1662-ben alapították, és 1835-ben jött létre a STAEDTLER cég, amely azóta is építi a grafitbeleket a fából készült ceruzatestekbe. Napjainkban a STAEDTLER Európa legnagyobb, illetve a világ egyik legnagyobb írószergyártója és globális szinten tevékenykedik, bár termékeik nagy része még mindig Németországban készül.

A STAEDTLER kiváló minőségű grafitceruzái csak úgy siklanak a papíron. Ceruzájuk a tradíció és az innováció tökéletes kombinációja.

A pontos összetételük titkos, de a ceruza világhírű.

staedtler ceruzával rajzolt képA „Comic” minőségi grafitceruza ergonomikus kialakítása rendkívül kényelmes fogást tesz lehetővé. Tökéletes választás otthoni és iskolai használatra egyaránt. A radíros vég lehetővé teszi, hogy az apró hibákat könnyen kiradírozza, így egyszerűen finomítható a munka a legapróbb részletekig.

Amennyiben szeretné gyermeke hétköznapjait feldobni már az írás és rajzolás közben is, akkor válassza a jumbo méretű képregénymintákkal díszített ceruzáit. A vicces képregény minták színessé teszik a tanulást, írást és rajzolást egyaránt. Méretének köszönhetően írni tanuló kisgyermekeknek a legideálisabb választás. A grafitceruza háromszög alakú kialakítása lehetővé teszi az átlagosnál kényelmesebb használatot.

A STAEDTLER grafitceruzái között megtalálhatják a választásukat azok, akik hétköznapi használatra vásárolnának ceruzát, illetve azok is, akik bimbódzó művészi készségeiket szeretnék kifejezni.